Telefon
WhatsApp
Adem Çukur Kimdir

Bartın Yalı Boyun'da.  aslında amacım, bir zamanlar
gözüküp kaybolan yıldızlar gibi, kayıp bir dönemin hatırasını yaşatmak. Dünyada neredeyse her sene
büyük âfâta neden olan tufan ve hortumlar ortalığı silip süpürürken insanoğlu dünyayı yeniden inşa
etme uğraşısından hiç vazgeçmemiştir. Yuvaları birçok kez bozulan kırmızı karıncaların, kayıplarına
rağmen bitmek tükenmek bilmeyen azimleriyle barınaklarını her defasında yeniden kurma
çabalarında bulunmaları gibi bir şey bu. Öküz arabaları geri gelebilir… Öyle düşünüyorum. Yeryüzünde savaşlar, teknolojik yenilikler, yararcılık, benmerkezci ahlak anlayışı yüz yıllardır bizi bir taraftan
kan ve gözyaşına boğulmuş olarak ve diğer taraftan şeffaf ve serinletici, başımızı gökyüzüne değdiren
bir hafiflik ve esenlikle döndürürken “öküz arabası da neyin nesi oluyor?” demeyin lütfen…
Öküz arabası, on dokuzuncu yüzyılın teknoloji simgesi. Yirminci yüzyılın ikinci yarısında giderek
silikleşti ve yok oldu. Yirmi birinci yüzyılın başında onu fotoğraflarda ve müzelerde görüyoruz.
Nostaljik hikâyelerini okuyoruz. Aslında okuduğumuz, en az yüzyıldır şiddetle esen ve saate 1000 km
hızla, saydam havanın şeffaflığında ve küresel büyüklükte döndüğü için fark edemediğimiz kıyamet
hortumu… Bilim adamları kıyamete “daha üç milyar yıl var” diye tarih biçmişler. Bu hızla gidersek o
mesafeyi üç milyon yıldan daha kısa sürede aşmamız işten bile değil…
Elli altmış yıl önce arabacı zanaatkârları vardı. Şu zanaatkâr kelimesi… Üniversite yıllarında iken bu
kelime hep canımı sıkmıştır. Kendi kendime “Niçin sanatçı, sanatkâr demiyoruz?” derdim. Zanaat’ın
kendisi ve zanaat erbabı kalmayınca bu terimi ve ilineklerini anlamamız zorlaşıyor. İlkokulu bitirdikten
sonra uzunca bir süre Lüleburgaz’da yaşadım. Çarşıya yakın bir yerde, üç yol ağzının tam karşısındaki
geniş alanda büyük bir arabacı dükkânı vardı. Orada arabacı zanaatkârları çalışırlardı. Dükkânın sahibi
baş usta, baş zanaatkârdı. Dükkânda çalışan herkes ona yardım eder, onun isteklerini yerine
getirirlerdi. Sahibi, dükkânın işçisiydi. O da diğer işçiler gibi, belki onlardan daha fazla çalışırdı. Sekiz
on yaşlarında çocuktum. Ellerimi arkama bağlar, onları seyreder, dakikalarca ne yaptıklarını anlamaya
çalışırdım. En çok da, tekerleğe demir halka geçirilmesi ilgimi çekerdi. Arabacı dükkânı, bir yönüyle
marangozhane, bir yönüyle demirhane gibiydi. Çalışanların hepsinin önünde kalın deriden yapılmış
siyah önlükler bulunurdu. Ocakta kırmızı kor haline getirilen demir çember bu amaç için yapılmış, uç
tarafı yuvarlak mengenelerle dükkânın önündeki meydana getirilir, burada bulunan tekerleğin
çevresine geçirilirdi. Meydanda çember geçirilecek
tekerleğin oynamaması için betondan yapılmış yuvarlak
bir kalıp olurdu. Ağaç tekerlek bu kalıba sıkıca
tutturulduktan sonra hiç oynamazdı. Kırmızı kor haline
gelmiş çember tekerleğin çevresine nispeten kolay
girerdi. Fakat yine de arabacı ustası ve yardımcıları çok
uğraşırlardı. Bazen çemberi ikinci kez ısıtma gereği
duyarlardı. Çember tekerleğin çevresine girerken ağacı
yakar, koyu siyah bir duman çıkarırdı. Hoş bir yanık
kokusu kaplardı ortalığı. Çemberi tekerleğe geçirmek
için dört beş işçi birden çalışırdı. Ellerindeki mengeneler,
çekekler ve çekiçlerle çemberi zorla tekerleğin çevresine
sokmaya çalışırlardı. Sıcaklık, duman ve sıkı geçme
zorunluluğunun bulunması hepsini kan ter içinde
bırakırdı. Ateş ocağıyla dışarıdaki tekerlek kalıbı arasında mekik dokuduklarından hepsinin yüzleri,
üst-başları is ve karalar içindeydi. Kızgın çember tekerleğin çevresine geçtiğinde hepsinin yüzünü bir
sevinç kaplardı. Ellerinin tersiyle terlerini silerler, bir köşeye geçip otururlar, öylece tekerleğe

bakarlardı. Bu arada, benim de seyir zamanım dolmuş olurdu. 


Danışmanı Adem Çukur ile birlikte Almanya'da detaylı bir çalışma gerçekleştiren Akgün, iki kulübün yöneticilerini dün Galatasaray'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki GS Store'nin açılış töreninde bir araya getirdi. Türkiye'nin en büyük GS Store'nin inceleyen Aysal, Akgün, Çukur ve Oliveri daha sonra Aysal'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki toplantı salonuna geçtiler. Toplantıda, 2 yıldan bu yana yapılan geniş çaplı araştırmanın sonuçlarını Aysal'a anlatan Akgün, SG Wattensheid ile ilgili yapılan analizleri de detaylı bir şekilde sundu.

PRENSİP ANLAŞMASI SAĞLANDI

Aysal, Almanya'nın futbol eyaleti olarak bilinen bölgede faaliyet gösteren kulübün Galatasaray bünyesine katılmasını kabul etti. El sıkışan iki kulüp başkanı prensip anlaşmasına vardı. Toplantıda, Büyükçekmece Belediyesi'nin Galatasaray Kulübü'ne tahsis ettiği arazi üzerinde yapılacak projeler de masaya yatırıldı. Bu yılın ortasında tamamlanması hedeflenen dev projeye Aysal ve Akgün tarafından son şekli verildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, dünyaca ünlü yıldızların yetiştiği Alman SG Wattensheid Kulübü'nü satın alma anlaşmasını imzalayarak Avrupa'da yeni bir altyapı üssü kurmaya karar verdi.

Sarı-Kırmızılı kulübün 2 yıl süren Avrupa harekatını bizzat yöneten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Galatasaray Kongre Üyesi Dr. Hasan Akgün Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve SG Wattensheid Başkanı Mano Oliveri'yi bir araya getirerek iki kulüp arasında prensip anlaşmasını sağlamış oldu.

YILDIRAY BAŞTÜRK, AHMET DURSUN, HALİL ALTINTOP, HAMİT ALTINTOP GİBİ DÜNYA MARKALARI BU KULÜPTE YETİŞTİ

Nord Rhein Westfalen Eyaleti'ndeki Bochum şehrinin bir ilçesi Wattenscheid'te 1909 yılından bu yana faaliyette olan köklü kulüp, şimdiye kadar Yıldıray Baştürk, Ahmet Dursun, Halil Altıntop, Hamit Altıntop, Barış Özbek, Muarrem Uz, Kerim Demirbay ve İshak Doğan gibi aralarında dünya markası olmuş isimlerin bulunduğu futbolcuları yetiştirdi. Karl Heinz Feldkamp, Hannes Bongartz, Michael Skibbe, Uwe Neuhaus ve Thorsten Fink gibi önemli teknik direktörlerin de bir zamanlar görev aldığı kulüp, Akgün'ün sürdürdüğü 2 yıllık çalışma sayesinde artık Galatasaray'a futbolcu yetiştiren bir altyapı üssü haline getiriliyor.

PROJELERİ DEĞERLENDİRDİLER

Danışmanı Adem Çukur ile birlikte Almanya'da detaylı bir çalışma gerçekleştiren Akgün, iki kulübün yöneticilerini dün Galatasaray'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki GS Store'nin açılış töreninde bir araya getirdi. Türkiye'nin en büyük GS Store'nin inceleyen Aysal, Akgün, Çukur ve Oliveri daha sonra Aysal'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki toplantı salonuna geçtiler. Toplantıda, 2 yıldan bu yana yapılan geniş çaplı araştırmanın sonuçlarını Aysal'a anlatan Akgün, SG Wattensheid ile ilgili yapılan analizleri de detaylı bir şekilde sundu.

PRENSİP ANLAŞMASI SAĞLANDI

Aysal, Almanya'nın futbol eyaleti olarak bilinen bölgede faaliyet gösteren kulübün Galatasaray bünyesine katılmasını kabul etti. El sıkışan iki kulüp başkanı prensip anlaşmasına vardı. Toplantıda, Büyükçekmece Belediyesi'nin Galatasaray Kulübü'ne tahsis ettiği arazi üzerinde yapılacak projeler de masaya yatırıldı. Bu

yılın ortasında tamamlanması hedeflenen dev projeye Aysal ve Akgün tarafından son şekli verildi.

Yapıyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adem Çukur tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Temmuz'da kuruldu.

 

 

Yapıyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adem Çukur tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Temmuz'da kuruldu. 

 

Yapıyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş konusu; 1-YAPI-İNŞAAT a.Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak b.Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c.Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. d.Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. e.Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek. f.Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak. g. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak. h.Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. i.Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. j.Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kâğıdı, halıfleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kalebodur, su ve elektrik tesisatı, çatı tadilat işleri yapmak. k.Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. l.Durum (hâlihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı. Parselasyon planlarının yapımı. m.İslah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı. n.Konusuyla ilgili her türlü dengeleme, hesaplama, yazım ve çizim işlerinin yapımı. 2-GIDA a.Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. b.İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. c.Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak. d.Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak.Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devir almak. e.Her türlü restoran, cafe, lokanta gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurar, işletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapar. 3-ENERJİ a.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını yapmak. b Elektrik ve ısı üretimine ilişkin buhar tribünleri, gaz tribünleri, buhar kazanları, motorlar, jeneratörler, doğal gaz veya fuel-oil ve kömürle çalışan elektrik-ısı santralleri, enerji enstrümanları, filtreler, ısı geri kazınım ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak. c.Elektrik ve ısı santralleri için kömür hazırlama, kömür yıkama, kireç hazırlama, filtre ve desülfirizasyon sistem ve ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak. d.Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. e.Rüzgarla faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını yapmak. 4-TURİZM a. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma,rehberlik hizmetlerini yürütmek. b. Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak. c. Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak. d. Her türlü gemi ve yat işletmeciliği yapmak, gemi ve yat kiralamak. e. Ticari amaçlı her türlü motorlu araç kiralama hizmetleri verebilir. 

DCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Döndü Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

 

 

DCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Döndü Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu. 

 

DCA Enerji Anonim Şirketi iş konusu; 1- Enerji a. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını, Güneş, Rüzgarla ve benzeri alternatif enerji kaynakları ile faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını ve danışmanlığını yapmak. b.Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. c. Her türlü elektrikli ve elektronik kontrol aletleri, elektronik devre elemanları, iletken, yarı iletken ve entegre devre elemanları, otomasyon sistemleri, mikroçipler ve bunların birleştirme elemanlarının, Elektrik ve elektronik donanımlı pano, makine, elektrikli küçük el aletlerinin üretimini ve tamirini alım, satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak. d. Her türlü elektrik malzemeleri ile bilumum elektrik motorları, bobinaj, tevzi panosu, uzaktan kumandalı otomasyon tesisleri, kesintisiz güç kaynağı, regülatör ve bunların yedek parça ve aksesuarları ile yine her türlü alçak ve yüksek gerilim elektrik malzemelerinin ithali, ihracı, yurt içi ve yurt dışı pazarlaması ile bu malzeme ve cihazların toptan ve perakende alım ve satımını gerçekleştirmek. e. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel inşaatın elektrik tesisatını yapmak, yaptırmak, taahhütlere girmek, yüksek gerilim, alçak gerilim ve zayıf akım tesisleri projelendirilmesi, kurulumu ve danışmanlığı gibi bu işler için gerekli organizasyonları kurmak. 2- Yapı-İnşaat a. Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, iş yeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. b. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. d. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. e. Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek. f. Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak. g. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak. h. Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. i. Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. j. Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kağıdı, halı fleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kale bodur, su ve elektrik tesisatı, çatı tadilat işleri yapmak. k. Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. l. Durum (halihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı. Parselasyon planlarının yapımı. m. İslah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı. n. Konusuyla ilgili her türlü dengeleme,hesaplama,yazım ve çizim işlerinin yapımı. 3- Gıda a. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. b. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. c. Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak. d. Bebek mamaları ile ilgili ham, yarı mamul ve mamul maddelerini almak, ihracatını yapmak. 4- Turizm a. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek. b. Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak.

Yapyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adem Çukur tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Temmuz'da kuruldu.

Yapyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adem Çukur tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Temmuz'da kuruldu. 

 

Yapyapı İnşaat Gıda Enerji Turizm Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş konusu;   1-YAPI-İNŞAAT a.Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak b.Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c.Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. d.Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. e.Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek. f.Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak. g. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak. h.Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. i.Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. j.Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kâğıdı, halıfleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kalebodur, su ve elektrik tesisatı, çatı tadilat işleri yapmak. k.Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. l.Durum (hâlihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı. Parselasyon planlarının yapımı. m.İslah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı. n.Konusuyla ilgili her türlü dengeleme, hesaplama, yazım ve çizim işlerinin yapımı.      2-GIDA a.Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. b.İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. c.Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak. d.Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak.Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devir almak. e.Her türlü restoran, cafe, lokanta gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurar, işletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapar.      3-ENERJİ a.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması,  elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını yapmak. b Elektrik ve ısı üretimine ilişkin buhar tribünleri, gaz tribünleri, buhar kazanları, motorlar, jeneratörler, doğal gaz veya fuel-oil ve kömürle çalışan elektrik-ısı santralleri, enerji enstrümanları, filtreler, ısı geri kazınım ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak. c.Elektrik ve ısı santralleri için kömür hazırlama, kömür yıkama, kireç hazırlama, filtre ve desülfirizasyon sistem ve ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak. d.Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. e.Rüzgarla faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını yapmak.      4-TURİZM a. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma,rehberlik hizmetlerini yürütmek. b. Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak. c. Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak. d. Her türlü gemi ve yat işletmeciliği yapmak, gemi ve yat kiralamak. e. Ticari amaçlı her türlü motorlu araç kiralama hizmetleri verebilir. 

KCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kerim Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

KCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kerim Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu. 

 

KCA Enerji Anonim Şirketi iş konusu; 1- Enerji a. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını, Güneş, Rüzgarla ve benzeri alternatif enerji kaynakları ile faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını ve danışmanlığını yapmak. b. Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. c. Her türlü elektrikli ve elektronik kontrol aletleri, elektronik devre elemanları, iletken, yarı iletken ve entegre devre elemanları, otomasyon sistemleri, mikroçipler ve bunların birleştirme elemanlarının, Elektrik ve elektronik donanımlı pano, makine, elektrikli küçük el aletlerinin üretimini ve tamirini alım, satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak. d. Her türlü elektrik malzemeleri ile bilumum elektrik motorları, bobinaj, tevzi panosu, uzaktan kumandalı otomasyon tesisleri, kesintisiz güç kaynağı, regülatör ve bunların yedek parça ve aksesuarları ile yine her türlü alçak ve yüksek gerilim elektrik malzemelerinin ithali, ihracı, yurt içi ve yurt dışı pazarlaması ile bu malzeme ve cihazların toptan ve perakende alım ve satımını gerçekleştirmek. e. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel inşaatın elektrik tesisatını yapmak, yaptırmak, taahhütlere girmek, yüksek gerilim, alçak gerilim ve zayıf akım tesisleri projelendirilmesi, kurulumu ve danışmanlığı gibi bu işler için gerekli organizasyonları kurmak. 2- Yapı-İnşaat a. Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, iş yeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. b. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. d. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. e Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek. f. Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak. g. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak. h. Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. i. Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. j. Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kağıdı, halı fleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kale bodur, su ve elektrik tesisatı,çatı tadilat işleri yapmak. k. Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. l. Durum (halihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı. Parselasyon planlarının yapımı. m. İslah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı. n. Konusuyla ilgili her türlü dengeleme,hesaplama,yazım ve çizim işlerinin yapımı. 3- Gıda a. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. b. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. c. Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak. d. Bebek mamaları ile ilgili ham, yarı mamul ve mamul maddelerini almak, ihracatını yapmak. 4- Turizm a. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek.

FCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Funda Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi, Umut Reis Caddesi'nde kuruldu.

FCA Enerji Anonim Şirketi, Adem Çukur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Funda Çukur Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Büyükçekmece, Fatih Mahallesi, Umut Reis Caddesi'nde kuruldu. 

 

FCA Enerji Anonim Şirketi iş konusu; 1- Enerji a. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını, Güneş, Rüzgarla ve benzeri alternatif enerji kaynakları ile faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını ve danışmanlığını yapmak. b. Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi. c. Her türlü elektrikli ve elektronik kontrol aletleri, elektronik devre elemanları, iletken, yarı iletken ve entegre devre elemanları, otomasyon sistemleri, mikroçipler ve bunların birleştirme elemanlarının, Elektrik ve elektronik donanımlı pano, makine, elektrikli küçük el aletlerinin üretimini ve tamirini alım, satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak. d. Her türlü elektrik malzemeleri ile bilumum elektrik motorları, bobinaj, tevzi panosu, uzaktan kumandalı otomasyon tesisleri, kesintisiz güç kaynağı, regülatör ve bunların yedek parça ve aksesuarları ile yine her türlü alçak ve yüksek gerilim elektrik malzemelerinin ithali, ihracı, yurt içi ve yurt dışı pazarlaması ile bu malzeme ve cihazların toptan ve perakende alım ve satımını gerçekleştirmek. e. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel inşaatın elektrik tesisatını yapmak, yaptırmak, taahhütlere girmek, yüksek gerilim, alçak gerilim ve zayıf akım tesisleri projelendirilmesi, kurulumu ve danışmanlığı gibi bu işler için gerekli organizasyonları kurmak. 2- Yapı-İnşaat a. Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, iş yeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. b. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. d. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. e. Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek. f. Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak. g. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak. h. Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. i. Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. j. Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kağıdı, halı fleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kale bodur, su ve elektrik tesisatı,çatı tadilat işleri yapmak. k. Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. l. Durum (halihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı. Parselasyon planlarının yapımı. m. İslah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı. n. Konusuyla ilgili her türlü dengeleme,hesaplama,yazım ve çizim işlerinin yapımı. 3- Gıda a. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. b. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. c. Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak. d. Bebek mamaları ile ilgili ham, yarı mamul ve mamul maddelerini almak, ihracatını yapmak. 4- Turizm a. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütme

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30
20 İST  İstanbulspor 33 4 22 16

Reklam

Anket